Hoe vind ik een goede dakdekker?

Als er schade of onderhoud aan ons dak nodig is, dan schakelen we hier altijd een dakdekker voor in. Toch is het lastig om een goede dakdekker te vinden die ook nog eens betrouwbaar is. Doordat woningeigenaren vaak weinig verstand hebben van een dak, is het moeilijk in te schatten of de schades die ontdekt zijn er daadwerkelijk zitten. Vertrouwen bij het inhuren van een dakdekker is dus erg belangrijk, we kunnen namelijk zomaar in de maling worden genomen. In dit artikel geven wij u een aantal tips om ervoor te zorgen dat u niet de verkeerde dakdekker inhuurt.

Vraag altijd een tweede offerte aan

Uiteraard kunt u nooit volledige zekerheid hebben of een dakdekkersbedrijf u op een eerlijke manier behandelt. Toch kunt u een aantal dingen doen om de kans zo klein mogelijk te maken. Als u een offerte krijgt van een dakdekker is het altijd goed om een tweede offerte van een andere dakdekker aan te vragen. Als deze een heel andere offerte aan u voorlegt, dan weet u dat het ergens fout zit. Sowieso is het goed om niet altijd uit te gaan van één dakinspectie, een second opinion is in zo goed als alle gevallen aan te raden.

Gebruik ervaringen van anderen

Naast zelf goed op te letten bij het inhuren van een dakdekker is het ook verstandig om te luisteren naar meningen van anderen. Op internet staan er veel vergelijkingssites waar u ervaringen kunt lezen, door deze goed en kritisch te lezen kunt u veel narigheid voorkomen. Ook kunt u in uw kennissenkring nagaan of zij eventueel een goede dakdekker kunnen aanbevelen.

Maak  gebruik van onze tips

Wanneer u op zoek gaat naar een dakdekker is het aan te raden om onze tips goed in uw achterhoofd te houden, niemand is er immers bij gebaat als u teveel betaalt voor het inhuren van een dakdekker.